Nová tvár

30. marca 2014, ryba, Nezaradené

Tak máme po voľbách. Nie som politológ, ani sociológ, ani analytik, ale už dopredu som vedela, kto bude víťaz. Predvolebná atmosféra naznačovala spojenie všetkých síl proti jednému „nepriateľovi“. V každej bitke dvoch, je vždy  iba jeden víťaz a jeden porazený. Teraz vyhrala „nová tvár“. Chcem veriť, že za „novou tvárou“ sa nebudú päť rokov skrývať „staré tváre politiky“, ako napr. hovorca, poradca pre sociálne veci,  ekonomiku, kultúru, šport a nedaj bože cirkev ( počkáme si na mená).

Novej, nečitateľnej tvári želám, aby  za päť rokov, okrem zbierania skúseností, ktoré mu chýbajú, sa snažila splniť predvolebné sľuby a tým, ktorým z očí , úst a pier (to je jedno na ktorého kandidáta), vychádzali iba nenávistné signály, smerujúce až do duše  citlivých a nespokojných ľudí  a tým ešte viac podnecovali napäté vzťahy medzi rodinami, susedmi, blízkymi, atď., len menej zloby a viac  správnych a pozitívnych správ, hodnotení, komentárov.

 Počkáme päť rokov za ktoré by mala „nová tvár“  znížiť nezamestnanosť, skvalitniť školstvo, zdravotníctvo, zabrániť mladým odchod do zahraničia a snáď aj zvýšiť sociálne dávky a dôchodky ( ak, tak len z platu „novej tváre“). Uvidíme, ako to chce robiť a pocítime, ako sa mu to podarí.  Nechajme sa prekvapiť.  Budem sledovať kroky nového prezidenta, kroky politológov, analytikov, politikov a ďalších zainteresovaných, ako budú jednotlivé kroky „novej tváre“  akceptovať a vyhodnocovať. Bude zaujímavý aj pohľad obyčajných ľudí, na ktorých sa toľko nový prezident odvoláva.

Jedno je už teraz isté – vláda zostane stabilná (verím, že do konca volebného obdobia).